Lijeva strana mozga nasuprot desnoj – test

L vs. D strana mozga

Koristite li više lijevu, racionalnu stranu mozga, ili desnu, osjećajnu? Zoran vizualni test vam to može otkriti. U nastavku slijede i druge zanimljivosti…

.

.

.

.

Najprije pogledajte sliku u nastavku; nemojte čitati dalje prije nego promotrite sliku!!!

U kojem se smjeru plesačica okreće?

Na koju stranu se plesačica okreće? U smjeru kazaljke na satu ili obrnuto?

Ako se plesačica okreće u smjeru kazaljke na satu tada više koristite desnu stranu mozga (osjećajno-kreativnu), a ako se okreće u smjeru obratnom od kretanja kazaljke na satu tada vam je dominantna lijeva strana (racionalno-analitička).

Većina će vidjeti plesačicu kako se okreće u smjeru obrnutom od kretanja kazaljke na satu, što znači da dominira lijeva strana mozga, ona koja je intelektualna i racionalna.

Kod senzibilnih osoba, umjetnika i osoba koje rade na sebi vjerojatnije je da je aktivnija desna strana (okretanje plesačice u smjeru kazaljke na satu).

Koncentracijom je moguće svjesno utjecati na smjer okretanja plesačice, odnosno na percepciju smjera okretanja, što znači da se strane mozga “isključuju i uključuju”, odnosno izmjenjuje se dominacija, uz zanimljiv “osjet” koji se pritom zbiva. Isprobajte! :-)

FUNKCIJE LIJEVE STRANE MOZGA FUNKCIJE DESNE STRANE MOZGA
koristi logiku koristi osjećaje
usmjeren na detalje usmjeren na “veliku sliku”
rukovodi se činjenicama rukovodi se zamišljanjem
riječi i jezici simboli i slike
sadašnjost i prošlost sadašnjost i budućnost
matematika i znanost filozofija & religija
ima sposobnost shvaćanja može „ubrati” (tj.. značenje)
znanje vjerovanja
spoznaja cijenjenje
percepcija red/uzorak prostorna percepcija
poznaje naziv objekta poznaje funkciju objekta
temeljen na stvarnosti temeljen na fantaziji
oblikuje strategije predstavlja mogućnosti
praktičan impulzivan
siguran riskira

.

A evo i pomoć u svjesnom okretanju plesačice u obje strane. Različitim bojama označene lijeva i desna strana plesačice, olakšavaju prebačaj okretanja:

Središnja plesačica će se okretati u onu stranu u koju i plesačica s lijeve ili desne strane, u koju ste zadnje gledali.

Središnja plesačica će se okretati u onu stranu u koju i plesačica s lijeve ili desne strane, u koju ste zadnje gledali.

Atelier Hayatatelier-hayat.com

Ne želiš propustiti naše buduće objave i volio bi među prvima u svoj e-mail pretinac dobiti obavijest o objavi novog članka na Čarobnoj šumi!? Tada se svakako prijavi na naš newsletter – u okviru gore lijevo upiši svoju e-mail adresu, potvrdi je u poruci koju ćeš dobiti i uživaj čitajući naš portal.

Comments are closed.

Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

Pridruži se 1,185 drugih sljedbenika